fallback

Арестуваха мъж в Токио, хвърлил запалими предмети по централата на управляващата партия

Лицето е блъснало колата си в защитната ограда, след което е хвърлило предмет, напомнящ димна бомба, по полицията

13:00 | 19.10.24 г.
Автор - снимка
Създател

Полицията в Токио е арестувала човек в събота сутринта, хвърлил предмети, наподобяващи коктейли Молотов, по централата на управляващата Либералнодемократическа партия (ЛДП), съобщава Bloomberg.

Лицето, идентифицирано като 49-годишен мъж, се е приближило до централата на партията рано сутринта с кола, хвърляйки приличащи на бутилки предмети, пълни със запалим материал, изтъква говорител на Токийското столично полицейско управление.

Той е блъснал колата си в защитната ограда пред централната, излизайки от нея, след което е хвърлил предмет, напомнящ димна бомба, по полицията. Колата на мъжа също се е запалила и той е задържан на място, добавя говорителят.

Местната телевизия NHK съобщи, че огънят от атаката е потушен и няма данни за пострадали.

„Въпреки че все още не знаем мотивите на извършителя, ние сме дълбоко възмутени от това деяние“, извършено по време на предизборната кампания, посочва генералният секретар на ЛДП Хироши Морияма на уебсайта на управляващата партия.

Изборите за долната камара на Япония трябва да се проведат на 27 октомври. ЛДП ще продължи кампанията си по график, добавя Морияма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:28 | 19.10.24 г.
fallback
Още от Свят виж още