fallback

Витлеем е призрачен в навечерието на Рождество

Туристите липсват, тържествата са отменени, а в града няма украсено коледно дърво

13:53 | 24.12.23 г.
Автор - снимка
Създател

При нормални обстоятелства библейският град Витлеем - родното място на Исус Христос, е оживен и шумен в навечерието на Рождество. Днес войната в Газа го е превърнала в призрачен град, а типичните тържества са отменени, пише АР.  Липсва коледно дърво, липсват и хилядите туристи, които всяка година пълнят улиците на града.

Отмяната на коледните тържества са голям удар за икономиката на града - около 70% от приходите идват от туризъм и почти всички - по време на коледните празници. Но туристи тази година липсват- 70% от хотелите са затворени, а единствено журналисти са седнали на маса в едно от популярните заведения в града. Малко са и посетителите на магазинчетата за подаръци Само палестински полицаи патрулират по празните улици, допълва агенцията.

Според ресторантьори заведенията в града работят при 15% от капацитета си и ще отнеме поне година за възстановяване на туризма във Витлеем след края на войната.

Местните жители коментират също, че нямат никакво желание да празнуват, докато хората в Газа са под обстрел.

Много авиокомпании прекратиха полетите към Израел от съобръжения за сигурност, което също намали потока от чужденци в региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:53 | 24.12.23 г.
fallback
Още от Свят виж още