IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия съобщи, че е свалила седем украински дрона през нощта

Русия е предприела комбинирана атака с дронове и ракети, насочена главно срещу южните части на Одеска област и порази селскостопански обект в Украйна

09:52 | 17.09.23 г. 13
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Руското министерство на отбраната заяви, че тази нощ руската противовъздушна отбрана е свалила един украински дрон в Московска област и шест други, които са летели към Кримския полуостров, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

Един от дроновете бе прехванат в 01:45 ч. в Истринския район на Московска област, се казва в изявление на руското министерство в комуникационното приложение "Телеграм".

"По предварителни информации няма нито материални щети, нито жертви на мястото, на което са паднали отломките", заяви в "Телеграм" кметът на Москва Сергей Собянин.

Два украински дрона са били унищожени към 01:15 ч. над западния бряг на Крим, а 30 минути по-късно - още четири дрона, над източния и северозападния бряг на полуострова, съобщава министерството на отбраната.

В същото време в неделя стана ясно, че Русия е предприела комбинирана атака с дронове и ракети, насочена главно срещу южните части на Одеска област и порази селскостопански обект в Украйна, съобщиха в "Телеграм" украинските военновъздушни сили, предаде Ройтерс.

Русия е използвала шест произведени в Иран безпилотни летателни апарата "Шахед" и 10 крилати ракети, като украинските сили са унищожили шест безпилотни самолета и шест ракети, преди да достигнат целта си, съобщиха украинските ВВС.

Ситуацията в Одеса и нейните пристанища е наблюдавана от зърнените пазари, тъй като вчера Киев съобщи, че два товарни кораби са пристигнали там, за да използват временен коридор за влизане в черноморските пристанища и да натоварят зърно за пазарите в Африка и Азия.

Степента на щетите не е известна веднага и не беше ясно кой обект е бил засегнат.  Украинските ВВС само съобщават, че на мястото са пристигнали хора от аварийните служби.

Цялата територия на Украйна в продължение на няколко часа беше под тревога за въздушно нападение

Миналия месец Украйна обяви "хуманитарен коридор" в Черно море, за да създаде възможност за функциониране на корабите, които са блокирани в пристанищата ѝ след началото на войната през февруари 2022 г. и за да заобиколи де факто блокадата от страна на Москва, след като Русия се оттегли от сделката, която позволява на Киев да изнася зърно.

Досега общо пет кораба са напуснали пристанището на Одеса, използвайки коридора, който минава по крайбрежие на Черно море в близост до Румъния и България, отбелязва Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:52 | 17.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

3
rate up comment 10 rate down comment 11
zelka007
преди 9 месеца
хех ... украинците снощи са бастисали още един рашибозушки ракетоносец в Черно море , има кадри да го изтеглят с буксирни кораби и голям крен от наводняване на кърмово отделение . и още една свежа новина , Пентагона е предоставил на украинците последно поколение високоскоростни индустриални 3D принтери , за производство на резервни части и оборудване . https://***.eurasiantimes.com/us-delivers-industrial-size-3d-printers-to-ukraine-can-print-crucial-military-parts-that-are-difficult-to-produce/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 5
cvbeteree
преди 9 месеца
Разпродажба! Уникален и компактен видеорекордер със сензори за движение и удар, нощно виждане, цифрово увеличение и запис във формат Full HD 1080p. Той ще ви предпази на пътя само на половин цена:------ https://welcome.to/carcam
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 8
zelka007
преди 9 месеца
за следящите изкъсо СВО-то на зануленият ... кратичък анализ на събитията , довели до пълното унищожаване , със все обслужващите екипажи и складове , на поредния гига-мега-супер С400 в Евпатория , Крим ... ердоган вече си гризе ноктите и се моли на аллаахх , да не го подгони опозицията за сделката му ... :))) ... https://***.youtube.com/watch?v=bb9xOZFW8To
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още