IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия съобщи, че е свалила седем украински дрона през нощта

Русия е предприела комбинирана атака с дронове и ракети, насочена главно срещу южните части на Одеска област и порази селскостопански обект в Украйна

09:52 | 17.09.23 г. 13
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Руското министерство на отбраната заяви, че тази нощ руската противовъздушна отбрана е свалила един украински дрон в Московска област и шест други, които са летели към Кримския полуостров, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

Един от дроновете бе прехванат в 01:45 ч. в Истринския район на Московска област, се казва в изявление на руското министерство в комуникационното приложение "Телеграм".

"По предварителни информации няма нито материални щети, нито жертви на мястото, на което са паднали отломките", заяви в "Телеграм" кметът на Москва Сергей Собянин.

Два украински дрона са били унищожени към 01:15 ч. над западния бряг на Крим, а 30 минути по-късно - още четири дрона, над източния и северозападния бряг на полуострова, съобщава министерството на отбраната.

В същото време в неделя стана ясно, че Русия е предприела комбинирана атака с дронове и ракети, насочена главно срещу южните части на Одеска област и порази селскостопански обект в Украйна, съобщиха в "Телеграм" украинските военновъздушни сили, предаде Ройтерс.

Русия е използвала шест произведени в Иран безпилотни летателни апарата "Шахед" и 10 крилати ракети, като украинските сили са унищожили шест безпилотни самолета и шест ракети, преди да достигнат целта си, съобщиха украинските ВВС.

Ситуацията в Одеса и нейните пристанища е наблюдавана от зърнените пазари, тъй като вчера Киев съобщи, че два товарни кораби са пристигнали там, за да използват временен коридор за влизане в черноморските пристанища и да натоварят зърно за пазарите в Африка и Азия.

Степента на щетите не е известна веднага и не беше ясно кой обект е бил засегнат.  Украинските ВВС само съобщават, че на мястото са пристигнали хора от аварийните служби.

Цялата територия на Украйна в продължение на няколко часа беше под тревога за въздушно нападение

Миналия месец Украйна обяви "хуманитарен коридор" в Черно море, за да създаде възможност за функциониране на корабите, които са блокирани в пристанищата ѝ след началото на войната през февруари 2022 г. и за да заобиколи де факто блокадата от страна на Москва, след като Русия се оттегли от сделката, която позволява на Киев да изнася зърно.

Досега общо пет кораба са напуснали пристанището на Одеса, използвайки коридора, който минава по крайбрежие на Черно море в близост до Румъния и България, отбелязва Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:52 | 17.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

13
rate up comment 0 rate down comment 5
zelka007
преди 9 месеца
До: zelka007 ... *** = г-a-в-н-a ... да ме прощават модератори , не съм искал да обиждам никой , правя натуралистичен сравнителен анализ ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 1 rate down comment 6
zelka007
преди 9 месеца
До: andy ... и ние се чудим що ги бавят и дават на заден ... вчера върнали на буксир освен корветата с ракетите , и "адмирал незнамсикой" дето е флагманът на черноморският им флот ... размишлявал ли си върху следната вероятност , възможно ли е в цялата им държава всичко да е *** във всеки аспект от битието на рашибозуците - жилища , индустрия , пътища , медицина , банки , а армията им да е некво изключение от общото правило ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 10 rate down comment 4
andy
преди 9 месеца
До: andy Всъщност като гледам колко шум вдига проукронацистката пропаганда в нета и как от есента укронацистите започват да мобилизират жени, инвалиди, такива с алцхаймер и други болести, и по колко батальона компостират на седмица, започвам да си мисля, че положението в нацистки Укристан е доста отчайващо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 11 rate down comment 2
andy
преди 9 месеца
До: zelka007 "в Бахмут са ви започнали от няколко страни" По твоята "логика" и руснаците са обкръжили укроноцистите от 3 страни при Роботино/Вербово. :-))) Всъщност при 280 000 готови обучени руски бойци и достатъчно количество въоръжение на Русия ще й отнеме 1-2 седмици да стигне до Полската граница. Въпросът е, защо не го правят, а се лигавят на фронта. Това се питат и западни анализатори. Чувам разни слухове от тук от там, но реално незная причината. Но е някакво разногласие в управлението.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 11 rate down comment 3
Tikva007
преди 9 месеца
До: zelka00: Много си се разкекерчил днес, бре. Направо си омазал балатума. Да не сте влезли в Токмак? Или най-после сте излезли от Работино? Май none of both. Търчи-лъжи. Аеро-семкаджия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 10
zelka007
преди 9 месеца
До: andy ... смехорино ... в Украйна ще изпращаме новобранците от НАТО да тренират на мърдащи мишени ... в Бахмут са ви започнали от няколко страни вече ... кво става с вярното куче на зануленият , баш козоееббът кадиров ?! нещо се нагълтал с чай от специалната кремълска селекция , а ?! дано скоропостижно освободи Чечня от съществуването си и да се омете целата му рода , козите ще пореват малко . а вие като заождате при митронекакваситам в пасоль , внимавайте с чайчетата ... :))) ... нефелник !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 12
andy
преди 9 месеца
Наглосаксонските комсомолчета още от ранни зори се надпреварват да коментират неща от които гладките им зомбирани мозъчета нищо не разбират! :-))) Сменяйте канала от време на време другари укронацистки любители.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 11
aldy
преди 9 месеца
два товарни кораби са пристигнали там, за да използват временен коридор за влизане в черноморските пристанища и да натоварят зърно за пазарите в Африка и Азия ==== Е, точно в Африка няма да иде и едвно зрънце, ама лапацаловците не спряха да лъготят без умора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 11
evlogi
преди 9 месеца
Пък някои разправяха,че нямало да уцелят Луната.АЙ сиктир бе.Нашата велика матушка уцелва в десятката дори някъв си селскостопански обект, че такава голяма Луна ще пропусне!Хвала и вечна Слава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 10
Скъсана_Ушанка
преди 9 месеца
До: zelka007 Никой не уточнил как точно са свалени украинските дронове и ракети. В случая са свалени с палуба на ракетоносец. Безаналогово, един вид :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още