fallback

Wells Fargo: Може би се задават няколко много трудни сезона на отчетите

От няколко тримесечия маржовете се свиват, а неприятният ефект от всичко това вече се усеща

20:59 | 03.04.23 г. 1
Автор - снимка
Създател

Предстоящият сезон на отчетите може да отбележи първото от няколко трудни тримесечия, тъй като рецесията изглежда все по-вероятна, твърди Крис Харви, ръководител стратегии в Wells Fargo.

„От няколко тримесечия виждаме как маржовете започват да се свиват и смятаме, че това е моментът, в който усещаме неприятния ефект от всичко това“, коментира Харви пред Bloomberg TV. „Това е период, в който, ако не успеете да изпълните очакванията, ако марожвете се свиват, това е моментът, в който ще бъдете наказани, и това е първият от няколко вероятно много трудни сезона на отчетите“.

Харви твърди, че Федералният резерв и Министерството на финансите на САЩ са помогнали за спиране на част от последиците от сътресението в банковия сектор след фалита на три регионални банки в САЩ, но достъпът до капитал „ще бъде малко по-труден през втората половина на годината“, което „ще има икономически ефекти“.

„Смятаме, че навлизаме в забавяща се икономическа среда, където кредитите ще бъдат по-трудни за финансиране...“, посочва той.

Обичайно периодът точно преди рецесия може да бъде предизвикателен, когато нито Фед, нито икономиката са в състояние да спасят компаниите, които не се представят добре, допълва Харви.

По думите му намаляването на лихвените проценти от Федералния резерв все пак може да създаде добра среда за растеж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:59 | 03.04.23 г.
fallback
Още от Свят виж още