fallback

ВУЗФ награди със стипендии трима киокушин медалисти от Световна купа Варна 2024

Отличията са част от партньорството между ВУЗФ и KWU SENSHI за развитие на талантливи киокушин бойци

10:33 | 16.07.24 г.
Автор - снимка
Създател

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) връчи специални стипендии за обучение в бакалавърски програми на бизнес университета на трима киокушин медалисти от тазгодишната Световна купа Варна 2024. Виктор Колев от България, Анджелина Перч от Казахстан и Оскар Гебала от Полша завоюваха призови места от големия световен турнир, който се проведе на 18-ия Международен летен лагер по бойни спортове. В състезанието участваха близо 300 каратисти от 28 държави.

Специалната награда за тримата е част от мисията на ВУЗФ да подкрепя амбициозни млади хора и е продължение на стратегическото партньорство между бизнес унивеситета и KWU SENSHI. То има за цел да подкрепи успешни бойци по киокушин от целия свят, които са силно мотивирани да станат бъдещи бизнес лидери.

Споразумението бележи първата стъпка към създаването на специална образователна програма, предназначена за талантливи бойци и международни инструктори по карате киокушин. Тази програма ще включва различни компоненти, включително езиково обучение, подпомагане на бойците при започване на тяхната кариера, за да се осигури стабилно и целенасочено обучение. Улесняване на връзките със световни компании и разширяване на възможностите за професионална реализация след завършване на обучението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:33 | 16.07.24 г.
Още от Образование виж още