fallback

Как полезни трудови навици у децата се изграждат чрез игра

Уроците трябва да бъдат пречупени през личните интереси на децата, казва Ивета Стоянова

20:00 | 17.06.24 г.

Усвояването на полезни трудови навици у децата може да се случва чрез игра, но трябва да бъде обяснено защо дадена задача трябва да бъде свършена и как това е полезно, коментира Ивета Стоянова, образователен център Brainland, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Гостът посочи, че давайки на децата определено време, в което те да свършат дадена задача, е полезен метод. Също така е много важно уроците да бъдат пречупвани през личните интереси на децата.

Ако възрастните налагат дадени задължения на децата, то така се изгражда негативна връзка към тези активности, което отблъсква децата от тях. Гостът обясни, че чрез изграждане на връзка между даден интерес на детето и обвързване на задължението с него, то получава стимул и мотивация.

Трудовите навици се създават в ранна възраст и когато децата пораснат, те ще прилагат тези умения и навици на работните си места, отбеляза гостът в предаването. Давайки позитивна обратна връзка на детето, след като е свършило дадена задача, се създават положителни емоции към задачите, посочи Стоянова.

Трудната задача е децата да бъдат научени, че могат да намерят занимание и работа, която може да бъде приятна и в същото време за определени домашни задачи не би трябвало да очакват облага, допълни събеседникът.

Целия коментар гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:10 | 17.06.24 г.
fallback
Още от Образование виж още