fallback

Курсистите говорят за: Програмата по дигитален маркетинг на SoftUni Digital

Успешните истории на курсистите в SoftUni Digital започват по един и същ начин – с безплатния курс Marketing Basics

09:50 | 17.08.22 г.
Автор - снимка
Създател

СофтУни помага на хиляди хора всяка година да направят първите си стъпки в едни от най-перспективните сфери за развитие – програмиране, дигитален маркетинг и дизайн. По повод новия прием в цялостната програма по дигитален маркетинг споделяме как курсистите гледат на SoftUni Digital, какъв е техният опит с програмата и какви ползи са извлекли от участието си в нея.

Вече 8 години СофтУни се развива неуморно и непрекъснато подобрява обученията си, за да осигури качествено, достъпно и практически насочено образование на всеки, желаещ да поеме по иновативен път на развитие. Днес общността надхвърля 300 хил. души, а именно тя е и в основата на успеха на компанията. Обратната връзка от всеки, избрал обученията, за да поеме по мечтан кариерен път, е ключова за постигането на една от основните цели на организацията – да бъде мост между бизнеса и образованието, предоставяйки качествена и актуална подготовка.

Какво е SoftUni Digital?

SoftUni Digital е първата цялостна програма по дигитален маркетинг в България и днес се радва на огромен интерес от страна на хора с разнообразни опит, образование и житейски път. Хора в началото на кариерното си развитие, такива с напълно разнороден професионален опит и дори маркетинг експерти от различни сфери са били част от програмата. При избора си са били водени от различни подбуди - от това да натрупат знания, да променят изцяло кариерното си развитие, до това да надградят знанията и уменията си и да разширят професионалните си компетенции и хоризонти.

В резултат, от старта на програмата до днес, за безплатния курс Marketing Basics са кандидатствали над 32 хил. души, над 4800 са станали част от цялостната програма, а повече от 42 хил. курсисти са взели участие в отворените курсове.

Каква е структурата на програмата?

Чрез професионалната програма курсистите придобиват ключови умения, фундаментални за всеки професионален маркетолог. Безплатният старт е последван от Fundamentals програма, която покрива водещите направления в сферата на дигиталния маркетинг – съдържание, платена реклама, e-mail маркетинг, Google Analytics и оптимизация за търсачки.

Професионалните направления са последната стъпка, с която курсистите могат да придобият професията в областта на дигиталния маркетинг, от която се интересуват най-живо. Знанията и уменията, които се усвояват, са на експертно ниво в най-търсените и популярни направления.

Какво споделят курсисти, завършили програмата на SoftUni Digital?

Успешните истории са стотици, а ето и само част от всичко, което споделят курсистите:

“Завърших цялостната програма и след нея записах още два модула за напреднали, плюс странични модули. Много полезно обучение, защото е с практическа насоченост. Буквално започваш да работиш по реални проекти от първия час. Най-хубавото в програмата са лекторите - едни от най-добрите действащи практици, които чрез личните си постижения ни показват кое как работи. След завършване на програмата предметът ми на дейност е насочен предимно към обслужване на малки и средни фирми в различни сфери, развиващи дейност на българския пазар. Основно оптимизация на сайтове, маркетинг в социални мрежи и дигитални реклами. Благодарение на преподавателите в програмата на SoftUni Digital и придобитите нови знания, успявам да създавам работещ маркетинг, който да събира предлагащите стоки и услуги с техните клиенти. Програмата наистина дава в ръцете професия.” Радина Коева, SEO, SMM, Performance Marketing Freelancer

“Материалите са изчерпателни, разбираеми, надграждащи, от които се черпят знания, прилагащи се на практика, в реална работна среда. Записите на лекциите са предимство, което позволява на всеки работещ, семеен, забързан в ежедневието си човек, да има възможност за обучение в удобно време. Това, с което SoftUni ме впечатли, освен общността, която създава, e техният професионализъм, отношение и желание за развитието на достъпното и качественото образование. Получих много знания и научих ценни уроци след преминаването през немалко обучения в SoftUni. Може би най-важният житейски урок, който извлякох за себе си, е, че постигането на всеки успех се свежда до желание за знание и интерес.” Яна Ангелова, специалист по дигитален маркетинг

“Преди няколко години се оказах на кръстопът в кариерен план. С времето се натрупаха доста фактори, които спомогнаха да взема окончателно решение да преустановя работата си като журналист. По това време попаднах на реклама във Facebook за Цялостната програма по дигитален маркетинг на SoftUni Digital. И тъй като тази материя не ми е чужда, не се поколебах да се гмурна в това предизвикателство. За мен това да се запиша в програмата беше логична стъпка, защото беше възможност да надградя наученото по отношение на управлението на социалните мрежи, но и да задълбоча знанията си по Google Analytics, Google Ads, Search Еngine Оptimization (SEO) и много други. Предпочетох неформалното образование пред това да запиша програма за преквалификация във висше учебно заведение. С годините се убедих, че формалното образование трудно може да отговори на нуждите на бизнеса. Това, което предлага SoftUni, е обучение на базата на реални казуси и материал, който се преподава от практици.” Десислава Пътева, Digital Marketing Strategist

„Бях започнал с курсовете по програмиране, но впоследствие разбрах, че маркетингът е моята страст и призвание и се насочих натам. Избрах СофтУни, защото знаех, че ще получа знанията си от лектори, които са професионалисти и всеки ден се сблъскват с проблемите на бизнеса, а не такива, които знаят нещата само на теория. Завърших цялостната програма по дигитален маркетинг и професионалните модули за PPC експерт. Най-важното нещо, което ми хареса на курсовете, е, че обхващаха много ключови области от дигиталния маркетинг. По този начин успях да се ориентирам кое ми харесва и кое не. С течение на цялостната програма разбрах кои са силните ми страни и се постарах да ги развия. Знанията от цялостната програма на SoftUni Digital ми помогнаха и да намеря кариерна реализация.“ Евгени Сандев, PPC Specialist

Безплатен летящ старт

Успешните истории на курсистите в SoftUni Digital започват по един и същ начин – с безплатния курс Marketing Basics. Той е първото стъпало в цялостната програма по дигитален маркетинг. Завършилите програмата са единодушни по един въпрос – струва си всеки да опита, за да е сигурен дали маркетингът е сферата, в която иска да се развива.

С безплатното начало всеки може да провери дали това е областта на развитие за него, независимо дали има предишен опит или не, дори и ако идва от напълно различна сфера на дейност. Още във встъпителния безплатен курс ще придобиете ключови знания и умения, които формират необходимата основа, върху която да надграждате. Продължавайки в цялостната програма по дигитален маркетинг на SoftUni Digital, ще развиете широк спектър от експертни способности, а накрая ще придобиете и професия в някое от най-перспективните направление в сферата. Дигиталният маркетинг никога не е бил по-достъпен, а възможностите за развитие се увеличават ежедневно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:01 | 14.09.22 г.
Още от Образование виж още