fallback

Американската Honeywell Aerospace ще ремонтира авиационни двигатели в Бургас

Компанията финализира многомесечни преговори, технически изпитания и сертификация

17:03 | 23.07.24 г.

Американският производител на авиационни двигатели и авионика Honeywell Aerospace ще извършва различни дейности във връзка с производството и ремонта на авиационни двигатели в Бургас в партньорство с българската "Сигматек" ЕООД. Това става ясно от съобщение на сайта на Община Бургас.

Делегация от представители на американската компания е била на посещение в Научно-изследователския и производствен комплекс на "Сигматек" в Индустриален и логистичен парк – Бургас, Фаза 1.

Посещението е свързано с финализирането на многомесечни преговори, технически изпитания и сертификация, включително за съответствие на нормите и изискванията на американските регулатори, както и за стартиране на същинското производство по изпълнението на договора на Honeywell Aerospace със "Сигматек". Така в Бургас вече ще се изпълнява нанасяне на термоустойчиви покрития по електронно-лъчев способ върху детайли от горещия тракт на турбините на авиационни двигатели, както и техния ремонт, чрез прилагане на иновационни технологии и уникално оборудване.

В разговора с кмета на града Димитър Николов от Honeywell Aerospace са заявили и готовност за сътрудничество при развитието на дуално обучение, насочено към подготовка на кадри за производството.

Снимка: Община Бургас

Годишните приходи на Honeywell Aerospace са около 10 млрд. долара, а за компанията работят 40 хил. служители. Компанията държи редица патенти и разработва иновации в авиацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:03 | 23.07.24 г.
fallback
Още от Индустрия виж още