fallback

FoxLaser представи новопридобитата си производствена база в Ботевград

Базата е част от стратегията за развитие и растеж на компанията

09:00 | 23.10.23 г.
Автор - снимка
Създател

FoxLaser, една от водещите компании в сферата на листо-обработката на метали в България, представи на свои партньори от България и чужбина новопридобитата си база в Ботевград, както и иновативните нововъведения в производствената си база в София.

Компанията даде възможност на гостите си да разгледат новостите при процесите по обработка на метали и да научат повече за машините, част от производството. Събитието привлече клиенти на компанията, както от България, така и от Австрия, Германия и Швейцария. Сред тях бяха представители на компаниите АВВ, АК Електрик, PÖTTINGER Landtechnik, AMADA, ME Konstruktionsbüro, WIRTH+CO, Райхле и Де Масари. В събитието се включиха и представители на Австрийско посолство – Advantage Austria София, а също и Иван Гавалюгов, кмет на Ботевград и Борис Борисов, зам. кмет на града по направление Финанси, бюджет и икономика.

Турът в двете производствени бази даде възможност на гостите да станат свидетели на най-модерните възможности за обработка на метали – от напълно автоматизирани машини за 2D лазерно рязане на листов материали и 3D лазерно рязане на тръби и профили, през цифрово фрезоване и струговане, щанцоване, листоогъване, роботизирано заваряване, до автоматизирано нанасяне и изпичане на прахово-полимерни покрития и течно боядисване.

Снимка: FoxLaser

Водената от Дако Лисичков, изпълнителен директор на компанията, и членове на управителния съвет, обиколка, стартира в софийската база на FoxLaser. Там гостите разгледаха впечатляващия набор от модерно оборудване и се запознаха с процесите, които дават възможност на дружеството да създава продукти от най-малки детайли до сложни, ключови компоненти като прикачен инвентар към земеделска техника. Модерните машини, сред които лазерите на MITSUBISHI ELECTRIC, AMADA и MAZAK, 3D тръбен лазер на BLM Adige, щанцовите центри на AMADA и BOSCHERT, абкант-пресите на AMADA, роботите за заваряване на OTC Daihen и не на последно място линията за прахово боядисване на IDEAL LINE + WAGNER, затвърдиха статута на FoxLaser като пионер в лазерно рязане, щанцоване, листоогъване, заваряване на детайли и изделия от листови и профилни метали и неметали.

Обиколката продължи с посещение в Ботевград, където присъстващите разгледаха наскоро придобитата от FoxLaser фабрика MetallWerk. Инвестицията в новата база е в резултат на дългогодишното развитие на FoxLaser, благодарение на което компанията получава все по-комплексни и по-мащабни задания от различни чуждестранни партньори. Това от своя страна изисква разрастването на компанията и развитието на нови компетенции.

Снимка: FoxLaser

Историята на FoxLaser и MetallWerk започва преди много години, когато тогавашната австрийска компания NISA е възложител на FoxLaser за лазерно рязане. Няколко години по-късно, софийската компания, заедно с други български инвеститори, подпомага предприятието в Ботевград, предпазвайки го от планирано закриване, предприето от австрийските му собственици. От тогава двете предприятия работят в партньорски отношения, а придобиването на MetallWerk е следващата логична стъпка от стратегията за развитие и растеж на FoxLaser.

MetallWerk добавя  към компетенциите на FoxLaser машинна  обработка – ЦПУ фрезоване  и струговане, и нанасяне на течни покрития върху едрогабаритни детайли. С тези допълнителни процеси се постига все по-голяма завършеност и независимост на производството.

„Убедени сме, че обединени заедно можем да надградим всяко едно от предприятията и така да добавим допълнителна стойност на продукцията за нас и за нашите партньори“, коментира Дако Лисичков, собственик и управител на FoxLaser.

С провеждането на тур в двете производствата FoxLaser подчертава позицията на компанията като лидер на пазара и демонстрира ангажимента си за насърчаване на дълготрайни взаимоотношения с клиенти и партньори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:22 | 23.10.23 г.
Още от Индустрия виж още