fallback

Фестивал се бори с отпечатъка, който модната индустрия оставя върху планетата

Едно от събитията включва размяна на дрехи с цел намаляването на отпечатъка

19:30 | 27.09.23 г.

"Природа фест", който ще се проведе в София тази седмица, има за цел да информира за дейността на природозащитната общност в България чрез различни активности. Фестът се бори и с отпечатъка, който модната индустрия оставя върху планетата. Това каза Йорданка Славова, Българска фондация "Биоразнообразие", в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Тази събота, на 30-ти септември, ще се проведе "Природа фест" в Южен парк 2 в София. На феста ще има най-различни занимални, работилници, срещи и експертни дискусии. Те започват в 10 ч. като последните занятия ще стартират към 17 ч.

Едно от събитията включва размяна на дрехи с цел намаляването на отпечатъка, който модната индустрия оставя върху планетата. Тези размени се провеждат през есента и пролетта, като това е „есенната миграция“. Целта е хора да носят стари свои дрехи и да взимат от донесените вече. Изискванията към дрехите, които хората носят, са те да бъдат годни за употреба. Има ограничение от около 10 дрехи на човек, за да не остава голям брой дрехи след събитието. Ако има такъв остатък, той ще се запази за следващото издание на активността или се преразпределя в кош за разделно събиране на дрехи. Гостите на събитието могат само да донесат, да вземат дрехи или и двете, обясни Славова.

На феста ще има занимания за възрастни и за деца. Заниманията са свързани с най-различни активности - наблюдаване на птици и дървета с експерти, търсене на съкровища и др.

Вечерта събитието ще проведе годишните си награди за биоразнообразие и климат. Наградите имат пет категории: за журналистически материал, бизнес, активист, кампании и за инициативи с локално значение. Категориите са били шест, но за първи път в категорията за политик не е постъпила нито една номинация, каза Славова.

Целия коментар гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:43 | 27.09.23 г.
fallback
Още от Индустрия виж още