fallback

Ryanair очаква билетите ѝ да поевтинеят с 10% това тримесечие

Разходите на потребителите остават ограничени, след като пътуванията се възстановиха след пандемията

16:43 | 12.09.24 г.

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair Holdings понижи прогнозата за цената на билетите си през настоящото си второ фискално тримесечие, като заяви, че те може да намалеят с 10% спрямо година по-рано, предава Bloomberg.

Ryanair очаква цените на билетите да бъдат с около 5% по-ниски тази зима, заяви главният изпълнителен директор Майкъл О’Лиъри. Спадът за периода юли-септември може да достигне 10%.

Книжата на Ryanair поевтиняваха с 4,9%, докато авиокомпанията провеждаше годишното си общо събрание в Дъблин. Те възстановиха голяма част от спада, след като О’Лиъри разясни времевата рамка.

Разходите на потребителите остават ограничени след възстановяването след пандемията. През юли авиокомпанията понижи прогнозите си за цените на билетите за ключовия летен сезон, като заяви, че цените ще бъдат „значително  по-ниски“, тъй като потребителите стават по-предпазливи.

О’Лиъри съобщи, че очаква доходността през настоящото фискално второ тримесечие да намалее до средно едноцифрено число в процентно изражение и допълни, че е малко вероятно да достигне двуцифрен процент. Той каза още, че „няма яснота“ за третото тримесечие.

Доходността е мярка за приходи на пътник, като се взема предвид и изминатото разстояние. Приходите могат да включват цени на билетите, както и добавки като избор на място и такси за багаж.

Докато Ryanair продължава да доставя услугите си и остава дисциплинирана относно разходите, „пазарът в крайна сметка ще изглади нещата с течение на времето“, каза О’Лиъри на срещата.

Книжата на авиокомпанията са поевтинели с 19% от началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:43 | 12.09.24 г.
fallback
Още от Транспорт и инфраструктура виж още