fallback

Производителят на влакове Skoda обмисля сливане с испанския си конкурент Talgo

Правителството на Испания отхвърли офертата на унгарски консорциум за придобиването на компанията

11:28 | 09.09.24 г. 1

Чешкият производител на влакове Skoda има интерес към потенциално сливане с испанската компания Talgo, след като правителството на Испания отхвърли офертата на унгарски консорциум, съобщава испанският ежедневник El Economista в понеделник, цитирайки главния оперативен директор Зденек Свата.

Свата не уточнява детайли за каквото и да е било сливане или дали компанията му ще отправи официална оферта за акциите на Talgo, съобщава вестникът, цитиран от Ройтерс.

Говорител на Skoda не е отговорил веднага на искането за коментар.

Чешката група, която не е свързана с производителя на автомобили, собственост на Volkswagen, заяви през юли, че не възнамерява да подаде контраоферта за Talgo, но че се стреми към обединяване на дейността в индустрията на двете компании.

Свата отправя коментарите си, след като унгарският консорциум Ganz-Mavag миналия месец оттегли търговата си оферта за испанския производител на влакове след вето върху сделката от страна на испанското правителство.

Миналата седмица българското правителство подписа договор за доставката на 20 електрически мотрисни влака от Skoda. Стойността на подвижния състав е 511,4 млн. лева, а срокът за доставка е две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:28 | 09.09.24 г.
fallback
Още от Транспорт и инфраструктура виж още