fallback

Американските сили са унищожили три плавателни съда за нападения над кораби на хутите

Британската агенция за морска сигурност съобщава за ударен от дрон кораб в Червено море

10:16 | 23.06.24 г. 6

Американските сили са унищожили три плавателни съда без екипаж на подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути (или хуси – б.ред.), съобщават от Централното командване на САЩ, предава Ройтерс.

Хутите междувременно са изстреляли три противокорабни балистични ракети в Аденския залив. Няма съобщения за нанесени щети или други жертви.

Централното командване на американската армия също отхвърля като "категорично неверни" неотдавнашни твърдения за успешна атака от силите на хусите срещу самолетоносача „Дуайт Айзенхауер“.

Същевременно британската агенция за морска сигурност съобщи, че рано сутринта в Червено море близо до Йемен търговски кораб е бил повреден от нападение с дрон, но няма пострадали.

Нападението е станало на около 120 км западно от йеменския пристанищен град Ходейда, съобщиха от Морските търговски операции на Обединеното кралство, които се ръководят от британските военноморски сили, бише БГНЕС.

"Капитанът на търговския кораб съобщава, че е бил ударен от непилотирана въздушна система (UAS), което е довело до повреда на плавателния съд. Съобщава се, че всички членове на екипажа са в безопасност и корабът продължава към следващото си пристанище", пише в бюлетина на агенцията.

Посочва се още, че властите разследват случая.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:56 | 23.06.24 г.
fallback
Още от Транспорт и инфраструктура виж още