fallback

Турция може да намали all inclusive хотелите

Системата води до развалянето на много големи количества храна, като всяка година се разхищават около 1,4 млрд. долара

08:03 | 16.10.24 г.
Автор - снимка
Създател

Турски бизнесмени предполагат, че all inclusive системата води до разваляне на големи количества продукти, които не могат да се реализират напълно в хотелите, казва Мустафа Коркутата, член на Асоциацията на младите предприемачи в Анкара, пред вестник Türkiye.

Според него системата all inclusive се е превърнала в „потребителски тероризъм“.

„Всяка година се разхищават 50 млрд. лири (около 1,4 млрд. долара). Броят на туристическите обекти за настаняване, които използват системата all inclusive, ще намалее“, смята Коркутата.

Той отбелязва, че системата води до развалянето на много големи количества храна, които не могат да се реализират пълноценно в хотелите. От всяка чиния се изхвърлят средно 200-400 г храна.

Бизнесменът смята, че в бъдеще хотелите ще се опитат да преминат към нова схема на обслужване на туристите. В това отношение хотелите и ресторантите могат, според него, да изградят нова схема на сътрудничество. „Вечерта туристите ще бъдат извеждани от хотела, ще бъдат развеждани из центъра на града, а след това ще бъдат водени на вечеря в ресторанти, с които има сключени споразумения. С този метод предприятията ще могат да печелят по-добре и да се конкурират по-ефективно по отношение на цените, например със съседна Гърция“, посочва той.

Дискусията за отмяна или преразглеждане на системата all inclusive в Турция се засилва всяка година към края на курортния сезон и след като напливът от туристи намалее. В същото време хотелите с тази система все още са изключително популярни и многобройни, въпреки че поради трудната икономическа ситуация в страната някои хотели намалиха асортимента от ястия в all inclusive, запазвайки системата.

Източник: БГНЕС

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:03 | 16.10.24 г.
fallback
Още от Туризъм виж още