fallback

Американска компания ще инвестира в туристически проекти край Свиленград

Като най-голям инвеститор на територията на общината от „Блу Лейк Кепитъл” могат да разчитат на институционална подкрепа, заяви кметът Анастас Карчев

18:54 | 15.10.24 г.

Американски инвеститори разширяват дейността си на територията на община Свиленград, съобщиха от общината. След изграждането на голям хотелски и развлекателен комплекс, разположен след ГКПП „Капитан Андреево“, до автомагистрала „Марица“, с американски капитали ще се финансират проекти в сферата на туризма.

Инвестицията е на територията на граничното село Капитан Андреево, където американското дружество „Блу Лейк Кепитъл” е придобило частни и общински земи. С цел окрупняване на терена и започване на проектите дружеството е получило съдействие от Община Свиленград, пише на сайта ѝ.

В Общия устройствен план на село Капитан Андреево, приет през 2018 г., е предвидено разширяване на границите на населеното място с територии, обособени за обществено застрояване и обслужване.

„С дългосрочните си градоустройствени решения общината спомогна за осъществяване на инвестицията“, посочи кметът арх. Анастас Карчев и подчерта, че като най-голям инвеститор на територията на общината от „Блу Лейк Кепитъл” могат да разчитат на институционална подкрепа.

Пред БТА Карчев уточнява, че засега инвестиционното намерение е за строеж на имоти за обществено обслужване, но повече подробности ще има при представянето на конкретните проекти. На своя сесия на 25 септември Общинският съвет в Свиленград одобри създаването на нов квартал в село Капитан Андреево.

„Благодарим много за съдействието на общината“, заяви Джоуди Джордал, управител на „Блу Лейк Кепитъл”. „Свиленград е малък град, но в него има всичко необходимо за добър живот, хората се познават, има спокойствие, сигурност, както и много стара история. Виждаме, че много се прави и в инфраструктура, и в обществени инициативи.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:56 | 15.10.24 г.
fallback
Още от Туризъм виж още