fallback

Директна чартърна линия между Букурещ и Пловдив тръгва през зимата

Пампорово е най-близкият зимен курорт до Румъния, целта е стимулиране на туризма

16:59 | 10.10.24 г.

Директна чартърна линия между Букурещ и Пловдив ще бъде пусната тази зима за подпомагане на туризма в региона. Това съобщи изпълнителният директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков в посолството на България в Румъния, предава БТА.

В Букурещ той и Александра Цанкова, която отговаря за здравния туризъм в курорта, представиха възможностите, които Пампорово предлага за отдих, спорт и др. по време на една от специално организираните днес срещи с представители на Министерството на икономиката, предприемачеството и туризма, на общинската администрация на румънската столица и на туристическия бранш.

Мариян Беляков заяви, че на практика Пампорово е най-близкият зимен курорт до Румъния. С кола пътят е около 6 часа, а единствената връзка по въздух е между Букурещ и София. С чартърния полет ще се стига от столицата на северната ни съседка за около 40 минути до Пловдив, откъдето ще има организиран трансфер до Пампорово. Той добави, че полетите ще са всяка събота сутрин и ще се изпълняват със самолет Airbus 220, като освен за посетители с организирани туристически пакети, при свободни места ще се дава възможност и за свободна продажба на билети.

Посланикът на България в Румъния Н. Пр. Радко Влайков припомни за друга подобна среща в северната ни съседка преди няколко дни, популяризирала културно-историческото наследство на страната ни. Миналата седмица министърът на туризма на България Евтим Милошев договори с румънския си колега Щефан-Раду Опря засилване на взаимодействието между двете държави за представяне на общ туристически продукт. Радко Влайков добави, че това може да допринесе и за увеличаване на туристическия поток на между България и Румъния в двете посоки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:59 | 10.10.24 г.
fallback
Още от Туризъм виж още