fallback

Южното Черноморие е привлякло над 70% от туристите това лято

Тази година туристическият сезон в община Приморско отбелязва ръст с между 20 и 30%

16:41 | 10.09.24 г.

Южното Черноморие е привлякло над 70% от туристите това лято според статистика, анонсирана на 9-тото издание на Черноморския туристически форум, който се проведе в Приморско. Голям принос за това имат общините Приморско и Царево. Това каза Иван Гайков, кмет на община Приморско, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgariа.

Тази година туристическият сезон в община Приморско отбеляза ръст с между 20 и 30%. Това увеличение се забелязва както при броя на нощувките, така и на реализираните приходи от местата за настаняване и хранене в общината, поясни гостът в предаването.

"Оказа се, че търговците, които са подготвени за конкурентната среда, в която се намираме, лесно генерират и повишават своите приходи. Надявам се този пример да бъде последван и от много други, които към момента обяснимо бяха резервирани по отношение на инвестиции и повишаване на нивото на обслужване, тъй като през годините нашето родно Черноморие беше подложено на негативен натиск, на черен ПР и до голяма степен това ограничаваше свободните инвестиции в тази посока", отбеляза Гайков.

Освен инфраструктурните проекти, които са подобрили средата в общината, администрацията на курортното селище е наблегнала и върху културното израстване на региона чрез провеждането на Прим Фест, сподели събеседникът. Община Приморско залага на съвсем нова концепция по отношение на лятната програма, за да предложи на "всекиго по нещо" всеки ден – от началото на юли до края на август.

Още от разговора вижте в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:39 | 10.09.24 г.
fallback
Още от Туризъм виж още