fallback

Желанието за пътуване отново е тук

Австралийците ще похарчат най-много за туризъм през следващите месеци, сочи проучване на WTTC

14:19 | 27.11.22 г.
Автор - снимка
Създател

Желанието за пътуване се завръща, показва проучване на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), провело се сред 26 хил. души в 25 държави. Според данните 63% от анкетираните планират пътуване с цел туризъм през следващите 12 месеца, като 27% от тях - дори и по три или повече пътувания.

Това е най-високото ниво от началото на пандемията от коронавируса, посочват от организацията на своя сайт. Проучванията показват още, че австралийците ще похарчат най-много за туризъм през следващите месеци. Следват туристите от Канада, Саудитска Арабия и Филипините.

Според данни на институцията Саудитска Арабия ще бъде дестинация, към която интересът ще расте през следавщите години. Тя ще бъде по-интересна за туристите от други популярни дестинации в региона като Индонезия, Индия или Тайланд.

61% от желаещите да пътуват коментират, че се доверяват на познати брандове и избират устойчиви дестинации. Почти половината (45%) са категорични, че ще дадат парите си на социалноотговорни компани и компании, които имат политика за опазване на околната среда.

Проучването беше представено в навечерието на 22-та годишна конференция на WTTC, която ще се проведе в Саудитска Арабия, която се открива на 29 ноември.В нея участие са заявили представители на водещи туристически брандове и авиокомпании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:26 | 27.11.22 г.
fallback
Още от Туризъм виж още