fallback

Главчев: До 15 ноември теренът за детската болница ще бъде окончателно разчистен

Вече е приет и структурният план на болницата, изтъква служебният премиер

12:45 | 19.10.24 г.
Автор - снимка
Създател

До 15 ноември теренът за детската болница ще бъде окончателно разчистен. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, който заедно със служебния здравен министър Галя Кондева бяха на оглед там. Вече е приет и структурният план на болницата, съобщава БНТ.

"Строежът ще започне юни 2025 г., но се предвижда да бъде завършен до май месец 2028 г. и да започне да функционира болницата. За четири години, ако сметнем от 1 юни 2024 до май месец 2028 г. Важното е, че за четири години ще бъде преодолян застой от 40 години", посочва Главчев.

От своя страна здравният министър изтъкна, че е подписана и приета окончателно структурата.

"26 клиники, като имаше много продължителни дискусии, поредица от срещи, експертни становища. Убедихме консорциума, че за нашето здравеопазване тези клиники са важни и необходими, именно детската психиатрия, генетичната лаборатория, нуклеарната медицина и физиотерапия и рехабилитация", допълни Галя Кондева. "В момента чрез проекта за насърчаване на специализациите в райони, в които липсват, и в специалности, които са недостатъчни, вече имаме записани около 100 кандидата. Разработихме стратегия във връзка с недостига на медицински сестри. Знаете, че ни беше възложен", обясни още здравният министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:36 | 19.10.24 г.
fallback
Още от Здравеопазване виж още