fallback

Д-р Ибрахим Бялев: Съвременната имплантология позволява цялостно възстановяване на усмивката само за дни

Методите All-on-4 и All-on-6 са иновативни решения в денталната имплантология, предназначени за пълно възстановяване на зъбната редица, разказа той

14:21 | 19.06.24 г.
Автор - снимка
Създател

Д-р Ибрахим Бялев е дентален лекар с нас 10 години опит. Основаната от него клиника Impression Dent e специализирана в цялостните решения за възстановяване на усмивката. Разговаряме с него по темата за все по-бързото развитие на технологиите при поставянето на дентални импланти.

Д-р Бялев, съврменната имплантология се развива с изключително бързи темпове. Колко време е нужно, за да възстановите изцяло усмивката на един пациент с липсващи зъби?

Снимка: Костадин Кръстев-Коко за Impression Dent

Съвременната имплантология предлага бързи и ефективни решения, които позволяват да сведем цялостното лечение до много кратки срокове в порядъка на 5 дни. Процесът обикновено започва с детайлна оценка и планиране, след което се поставят зъбните импланти.

В оптималния случай, ако костната структура позволява и няма усложнения, времето може да бъде съкратено с използването на техники като незабавно натоварване. След успешната интеграция се поставят постоянните коронки или протези. Общото време за пълно възстановяване на усмивката може да варира при всеки пациент, но съвременната дентална медицина наистина предлага едновременно бързи и ефективни решения. Това е много важно за нас като лекари, защото в дентална клиника Impression Dent в София не правим компромис с качеството и здравето на пациента без изключения.

Методите all-on-4 и all-on-6 стават все по-популярни, какво представляват те?

Методите All-on-4 и All-on-6 са иновативни решения в денталната имплантология, предназначени за пълно възстановяване на зъбната редица.

Те се състоят в поставянето на четири (All-on-4) или шест (All-on-6) импланта в челюстта, върху които се закрепва фиксирана протеза. Тези методи са особено подходящи за пациенти с липсващи или сериозно увредени зъби.

Предимствата на All-on-4 и All-on-6 включват по-кратко време за лечение, тъй като имплантите се поставят и натоварват с временна протеза в един и същи ден.

Те също така изискват по-малко импланти, което намалява разходите и инвазивността на процедурата.

Пациентите получават стабилна и функционална усмивка, която изглежда естествено и подобрява качеството на живота им. Както се казва в бизнеса това е win-win ситуация.

Каква е разликата между поставянето на дентални импланти в близкото минало и днес?

Разликата е значителна. В миналото процесът беше по-продължителен и включваше множество етапи с дълги периоди на оздравяване между тях. Днес, благодарение на напредъка в технологиите и материалите, методите са по-бързи и по-малко инвазивни.

Съвременните техники като компютърно навигирана хирургия и 3D планиране позволяват прецизно поставяне на имплантите с минимално увреждане на околните тъкани. Също така, новите материали осигуряват по-добра остеоинтеграция и дълготрайност на имплантите. Резултатът е по-кратко време за възстановяване и по-висок успех на процедурите.

Открийте повече за д-р Бялев и дентална клиника Impression Dent на impressiondent.com и запазете своя час на тел. +359 88 6117887.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:21 | 19.06.24 г.
Още от Здравеопазване виж още