fallback

Валентин Димитров отново ще е директор на УМБАЛСМ „Пирогов“

Той беше освободен от поста си от предишния министър на здравеопазването, но обжалва решението

16:53 | 13.06.24 г.

Валентин Димитров остава начело на УМБАЛСМ „Пирогов“ след спечелен конкурс за директор на болницата, става ясно от резултатите от конкурса, публикувани в сайта на Министерството на здравеопазването.

Димитров ще заема поста за нов 3-годишен мандат, след като остана единствен кандидат на финалния етап от конкурса, в който се състезаваше за позицията с д-р Атанас Андреев.

Валентин Димитров беше освободен през декември от министъра на здравеопазването в правителството на ГЕРБ и ПП-ДБ Христо Хинков. Като причина той изтъкна одитен доклад за периода юни 2022 – юли 2023 г., който констатира финансови нарушения в лечебното заведение. Друг мотив за освобождването му беше създаденото обществено напрежение след провеждането на конкурси за началници на клиники. Смяната на ръководството на болницата обаче беше спряна заради жалба на Димитров до съда.

Валентин Димитров беше върнат на работа от служебния здравен министър – д-р Галя Кондова, през април още в първите дни от мандата ѝ заради липса на установени злоупотреби и защото мандатът му е към края си.

Заради освобождаването на Димитров като директор на „Пирогов“, без решението да е съгласувано с ГЕРБ-СДС, депутатите от партията на Бойко Борисов временно бойкотираха работата на парламента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:50 | 13.06.24 г.
fallback
Още от Здравеопазване виж още