fallback

Лондон се затопля повече от Мадрид с вълната от по-високи температури в Северна Европа

Температурите във Франция във вторник също ще бъдат доста над нормата

13:14 | 15.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Очаква се в сряда в Лондон да бъде по-топло, отколкото в Мадрид, докато в Северна Европа се наблюдават температури над средните за сезона, предава Bloomberg.

Според прогнозите температурата в столицата на Обединеното кралство може да достигне до 22 градуса по Целзий, тъй като по-топъл въздух навлиза от север на континента. В Мадрид температурата трудно ще достигне 21 градуса по Целзий, а проливните дъждове вероятно ще предизвикат тревога в много части на Испания.

Температурите във Франция във вторник също ще бъдат доста над нормата, като в Биариц ще достигнат 28 градуса, а в Долината на Рона - 27 градуса. Топлото време ще бъде придружено от гръмотевични бури над Пиренеите и югозападната част на страната, според Meteo France.

В някои части на региона ще има и силни ветрове, които ще увеличат производството на вятърна енергия. В сряда се очаква генерираната от вятър енергия в Германия да достигне 36 386 мегавата. В същото време, според изчисления на Bloomberg, слънчевата енергия в страната през деня ще достигне 27 928 мегавата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:14 | 15.10.24 г.
fallback
Още от Екология и ESG виж още