fallback

Три консорциума се състезават за проектите по Вертикалния газов коридор

"Булгартрансгаз" обяви обществена поръчка за изграждането на нужната инфраструктура на обща стойност над 586 млн. лева

18:15 | 30.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Три консорциума са подали оферти в процедурата на "Булгартрансгаз" за разширяването на газовата инфраструктура във връзка с плановете за реализацията на Вертикалния газов коридор, съобщават от "Булгартрансгаз".

Обществената поръчка беше обявена в края на март и е на обща стойност 586,7 млн. лева (без ДДС). Работата е разделена в три обособени позиции, които включват изграждането на два лупинга на системата - при Кулата - Кресна и при Рупча - Ветрино, няколко газопроводни връзки и различни съоръжения. Целта е увеличаване на входно-изходния капацитет при точките Кулата-Сидирокастро (Гърция) и Кардам-Негру Вода (Румъния).

По трите позиции оферти са подали консорциумите "Hill International - ГБС", в който участват Hill International и няколко дружества под шапката на "Главболгарстрой", както и "Газ Монтаж 2024", в която влизат полската газова компания Romgos и българските "Климатроник" и "Булстроймонтажи", и обединението "Негру Вода Кардам 2024" с участници румънската Habau, Divicom Inc., регистрирана в САЩ, и българската "СИ.И.Е".

От "Булгартрансгаз" съобщават, че ще направят оценка на подадените оферти и изпълнителят ще бъде избран по критерий най-икономически изгодно предложение, което ще се определи на базата на съотношението качество/цена. От компанията не съобщават крайната дата за избора, но допълват, че проектите са с приоритет и  прегледът на документите ще бъде извършена в "най-кратки срокове".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:09 | 30.04.24 г.
fallback
Още от Енергетика виж още