fallback

Молбите за помощи при безработица в САЩ достигнаха годишен връх

Разочароващите данни отчасти се дължат на ефекти от ураганите "Хелън" и "Милтън"

20:30 | 10.10.24 г.
Автор - снимка
Създател

През миналата седмица молбите за помощи при безработица в САЩ са нараснали до най-високото си ниво от повече от година насам, предава Bloomberg.

Първоначалните молби за помощи при безработица са се увеличили с 33 000 до 258 000 през седмицата, приключила на 5 октомври, което е най-високото ниво от август 2023 г. насам. Тази цифра надхвърли всички прогнози в проучване на Bloomberg сред икономисти.

Молбите за помощи при безработица в САЩ нарастват до най-високото си ниво от една година насам. Изображение: Bloomberg

Продължаващите молби, които са показател за броя на хората, получаващи обезщетения и след първата седмица на безработица, са се увеличили до 1,86 млн. през предходната седмица, според данни на Министерството на труда, публикувани в четвъртък.

Данните за молбите за помощи при безработица вероятно са колебливи след ураганите „Хелън“ и „Милтън“, което усложнява усилията на Федералния резерв да прецени точно основното развитие на пазара на труда в САЩ. Макар че много хора в югоизточната част на страната не могат да работят поради разрушенията на бурите, някои от тях също могат да срещнат трудности или да забавят подаването на молби за обезщетения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:59 | 10.10.24 г.
fallback
Още от Пазар на труда виж още