fallback

Завърши шестото издание на стажантската инициатива на Съвета на жените в бизнеса, подкрепено от А1

През 2024 г. близо 100 стажанти от водещи компании членове на Съвета взеха участие в програмата „Оставаме в България“

11:14 | 03.09.24 г.
Автор - снимка
Създател

Официално завърши Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България, която за шеста поредна година се провежда с подкрепата на А1. През 2024 г. близо 100 стажанти от водещи компании членове на Съвета взеха участие в програмата „Оставаме в България“, която цели да подкрепи личностното и кариерно развитие на младите хора.

В продължение на месец представителите на поколението Z преминаха успешно през седем специализирани обучения, сред които презентационни умения, емоционална интелигентност, изграждане на личен бранд в социалните мрежи и бизнес симулация „Управление на личните финанси“. В допълнение участниците имаха възможността да посетят офисите на водещи компании като А1, Уникредит Булбанк, HPE, Lidl и Nestle, където се запознаха с практиките на успешния бизнес и реалната работна среда. Освен обученията, младежите се включиха и в доброволческа акция за облагородяване на местността „Плажа“ край село Бистрица, демонстрирайки социална ангажираност и устойчиво мислене.

Цветанка Минчева, председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България и главен изпълнителен директор на Уникредит Булбанк, приветства стажантите по време на закриването на инициативата и им пожела да продължават да надграждат знанията си.

Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ в А1 България и член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България, коментира: „За мен е истинско удоволствие да видя как млади и талантливи хора, обединени от общия стремеж към професионално развитие, преминаха през тази интензивна и обогатяваща програма. Вярвам, че знанията и опитът, които те придобиха, ще им помогнат да постигнат значими успехи в бъдещото си кариерно развитие. А1 България ще продължи да подкрепя инициативи, които инвестират в бъдещето на младите професионалисти и допринасят за устойчивото развитие на обществото ни.“

Участниците в тазгодишното издание на програмата изучават разнообразни специалности, включително „Бизнес системи“, „Маркетинг“, „Информационни технологии“, „Финанси“, „Човешки ресурси“ и „Право“, и са студенти в престижни учебни заведения като Техническия университет в София, Софийския университет, УНСС, НБУ, както и международни институции като University of Vienna и York City College.

Програмата се провежда с подкрепата на А1 за шеста поредна година, като част от цялостната стратегия на технологичната компания за подпомагане на кариерния старт и професионалното развитие на младите хора. Младежките инициативи на А1 обхващат целогодишна стажантска програма, Лятна академия за студенти и ученици с отличително представяне, менторска програма за момичета в ученическа възраст в технологични специалности STEMfem Junior, специален клас A1 Tech Talents в специалност „Телекомуникационни технологии“ към Висше училище по телекомуникации и пощи, партньорства с водещи учебни заведения и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:14 | 03.09.24 г.
Още от Пазар на труда виж още