fallback

Над 70% от британските родители биха сменили работата, ако им отнемат хоумофиса

Девет от десет родители казват, че хибридната работа им е дала възможност за по-добър баланс между работа и личен живот

10:20 | 17.07.24 г.

Три четвърти от родителите във Великобритания биха избрали да сменят работата, ако им се налага всеки ден да пътуват до работното място, показва ново проучване на International Workplace Group. 83% смятат, че са станали по-добри родители благодарение на гъвкавостта, предлагана от хибридната работа.

Близо 90% от анкетираните казват, че така са по-близко до децата си и качеството на живот на семейството им се е подобрило.

84% от родителите казват, че имат повече време за децата си, откакто са преминали към хибриден модел на работа. Към момента родителите прекарват допълнителни пет часа седмично със семействата си, или общо над 260 часа годишно, а почти една четвърт (23%) споделят, че спестяват и повече от пет часа седмично.

Хибридната работа им спестява 7000 долара годишно от грижи за деца, показва още изследването.

Данните се основават на проучване сред над 1000 родители с хибриден модел на работа.

Девет от десет родители казват, че хибридната работа им е дала възможност за по-добър баланс между работа и личен живот, което от своя страна позволява повече време за семейни дейности. Това е особено отчетливо сутрин, като родителите имат повече време за закуска заедно със семейството (67%), подготовка на децата за училище (54%) и откарване до училище (53%).

Близо половината от родителите отчитат, че при хибридната работа могат по-редовно да помагат на децата си с домашните след училище и да вечерят със семейството си, а девет от десет споделят, че са по-способни да бъдат пълноценни при важни етапи и събития за децата им.

„Тъй като родителите в момента съставляват 40% от работната сила, организациите, които пренебрегват този преход към хибридния модел, рискуват да изостанат и ще се борят да привлекат – и задържат – най-добрите таланти, тъй като съвременната работна сила продължава да изисква адаптивност“, казва Фатима Конинг, главен търговски директор в International Workplace Group.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:20 | 17.07.24 г.
fallback
Още от Пазар на труда виж още