fallback

Кариерни възможности в Австрия? Защо не

Вълнуващите възможности за кариера, които ви очакват в Австрия, са на една крачка разстояние

09:55 | 12.10.23 г.
Автор - снимка
Създател

Преследването на нови кариерни хоризонти може да е вълнуващо, но и предизвикателно начинание, особено когато се разглеждат възможности в чужбина. Австрия, с нейните живописни гледки, богата култура и силна икономика, е търсена дестинация за хора, изкушени от перспективата за международна кариера.

И все пак ориентирането на австрийския пазар на труда може да се окаже сложно начинание. За щастие, на разположение е ценен ресурс - специализираните агенции. Вълнуващите възможности за кариера, които ви очакват в Австрия, са на една крачка разстояние благодарение на ABA - Austrian Business Agency – държавна агенция на Република Австрия, пряко подчинена на Федералното министерство на труда и икономиката.

Тя включва три отдела: Invest in Austria, Work in Austria и Film in Austria. ABA функционира като връзка между бизнеса и служители от други страни. Агенцията има за цел да представи Австрия като привлекателно място за бизнес и работа в чужбина.

Свободните работни позиции в страната се представят на удобна за търсещите онлайн платформа. Друг улесняващ кандидатите фактор е безплатната помощ по въпроси относно преместване в Австрия и пребиваване в страната, които ABA предоставя.

Профилите, за които се търсят служители, зависят от нуждите на пазара. Най-голям брой обявени позиции има в секторите ИТ, електротехника, електроника, природни науки.

Независимо дали сте опитен професионалист, който иска да напредне в кариерата си, или току-що завършил студент, стартиращ професионалния си път, ако обмисляте разширяване на професионалния си мироглед чрез натрупване на опит в сърцето на Европа, срещнете се с ABA на живо в София!

Агенцията участва с щанд в събитието Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг в град София, хотел Маринела, на 14 октомври 2023 г. Там всички посетители ще могат лично да зададат своите въпроси на представител на организацията. Всеки, посетил щанда, ще има възможност да участва и в томбола за награда!

Единственото, което е необходимо за достъп до форума и участие в томболата, е бърза и лесна регистрация. След нея всеки получава уникален QR код, който предоставя за сканиране на представител на компанията в деня на събитието.

“Austrian Business Agency” е златен спонсор на Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг, организиран от JobTiger.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:55 | 12.10.23 г.
Още от Пазар на труда виж още