fallback

Борисов: Ще управлявам с всеки, който подкрепя нашата програма

Единствената партия, която лидерът на ГЕРБ изключи от потенциални преговори, е „Възраждане“

22:46 | 27.10.24 г. 1

От днес нататък ние сме поели ангажимент да направим правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в изказване от партийната централа пред медиите след приключване на изборния ден.

„Категорична е победата на ГЕРБ и СДС. Ако ще се водим от максимата, че глас народен е глас божий, е хубаво всички лидери – включително и ние – да преспят и никой да не надскача изборния си резултат“, каза той.

Според Борисов по-високата избирателна активност дава по-голяма представителност в новия парламент.

Нашата програма ще бъде основоположна за всички, които искат да имат правителство, категоричен беше лидерът на ГЕРБ.  

На въпрос дали би управлявал с Делян Пеевски, Борисов отговори: „Ще управлявам с всеки, който подкрепя нашата програма. Всички са потенциални партньори без колегите от „Възраждане“, които поздравявам за добрия резултат, но чисто идеологически на база нашите семейства в Европа, това не мога да го допусна“.

Той определи предложения от „Продължаваме промяната - Демократична България“ вариант за равно отдалечен от партиите премиер като подмяна на вота.

„Парламентът е математика. Огромно значение има броят на партиите. Винаги съм смятал, че трябва да се вдигне долната граница и на коалициите, и на политическите партии“, каза още той.

Борисов отказа да отговаря на повече журналистически въпроси. Според паралелното преброяване на „Галъп“ партията на Бойко Борисов събира 25% от гласовете.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:46 | 27.10.24 г.
fallback
Още от Политика виж още