fallback

ИТН не биха работили с Делян Пеевски, "Възраждане" и БСП отказват коментар засега

Станислав Балабанов заяви, че ще изчакат финалните резултати от вота преди следващи коментари, Пеевски нарича новото начало "необратим факт"

21:00 | 27.10.24 г.

В първото си изявление пред медиите след края на изборния ден от "Има такъв народ" (ИТН) подчертаха, че не биха работили с формацията около Делян Пеевски. По данни от екзитпола на "Галъп" ИТН получават 6,8% от гласовете на избирателите.

"Избирателната активност е по-висока, да бъдем честни“, каза Тошко Йорданов от ИТН. По думите му партията се представя „изключително стабилно“ и печелят ръст на този вот.

Той благодари на всички техни избиратели, излезли активно да гласуват, като посочи, че това е начинът нещо в страната да се промени.

Той подчерта, че няма да работят с формацията около Делян Пеевски "ДПС-Ново начало", но не коментира възможността за работа с останалите парламентарно представени партии.

Станислав Балабанов от ИТН заяви, че ще изчакат финалните резултати от вота преди следващи коментари.  

Междувременно във Facebook от "Възраждане", които по предварителните данни на "Галъп" получават 14,1%, благодариха на избирателите си, но отказват коментар, преди да бъдат обявени окончателните резултати.

От изказване пред медиите засега се въздържат и от БСП. По неофициална информация причината за това е очакването, че гласовете от Турция могат да разместят подредбата на партиите и да доведат до по-нисък резултат на формацията.

Позицията на Делян Пеевски за изборния резултат стана ясна от публикуван във фейсбук групата на формацията „ДПС-Ново начало“ коментар. В него се посочва, че новото начало е необратим факт. 

„Аз съзнавам каква огромна отговорност лично за мен и за новото начало е това доверие и ще я оправдая. А аз държа на думата си. Страната ни и всички хора заслужават много повече от своите политици и Новото начало ще бъде гарантът, че тази отговорност ще бъде неотменимото условие занапред“, пише в позицията.

По-рано от втората политическа сила според екзитпола – ПП-ДБ (15,7%), заявиха, че ГЕРБ-СДС носят отговорността за съставяне на правителство и първи те трябва да отправят предложения за управленска формула.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:44 | 27.10.24 г.
fallback
Още от Политика виж още