fallback

Корнелия Нинова: Съжалявам, че номинирах Радев за президент, сега се разбива държавността

Според нея новото ръководство на БСП иска затопляне на отношенията с президента, но "президентът не ги иска"

10:10 | 15.09.24 г. 5
Автор - снимка
Създател

Корнелия Нинова вече съжалява за това, че преди 8 години е номинирала Румен Радев за президент, заяви бившият лидер на БСП в ефира на БНТ.

"Вече да, защото се разбива държавността и партийната система", изтъква тя.

Според нея президентът Румен Радев е част от този процес. "Той е вреден за демократичните устои на държавата", категорична е Нинова

По думите ѝ "вдигането на юмрука на Ларгото беше хубаво". Но тази енергия след това е била похабена от задкулисие, сглобки и от разговори в манастири.

"Онзи момент беше хубав, беше истински. Народът беше по улиците", спомня си тя.

След това според нея "задкулисните играчи опропастиха всичко в името на лично спасяване на (Бойко) Борисов и на трупане на лични богатства и постове".

Според нея новото ръководство на БСП иска затопляне на отношенията с президента Румен Радев, но "президентът не ги иска".

"Едно слагане към президента, което според мен няма им се получи", категорична е Нинова.

"Борислав Гуцанов заяви от трибуната, че "ние много уважаваме ГЕРБ". Прегръдката с ГЕРБ за мен това е тежко предателство към членовете и избирателите на БСП, хората с които 8 години водих нечовешки битки срещу модела ГЕРБ. И сега излизаш и им казваш ние можем и с ГЕРБ? И Борисов казва и ние можем с БСП. Какво промени ситуацията?", попита Нинова.

Тя допълни, че това е едно от последствията от изключването ѝ и "този заговор си е текъл, докато аз бях председател".

На въпрос кой вече е овладял БСП Корнелия Нинова отговори така:

"Задкулисието, на хората с много пари. На тези, които искат партията, за да я използват за лична изгода - за постове, за увеличаване на фирмите, на обществените поръчки".

По думите ѝ в БСП са се случили много неща. Наложен е стил в партията, който за нея е непознат.

"Силов, газене на устав, на закони, мачкане на хора, заплахи, провеждане на някакви форуми без кворум т.е. нов стил на работа и на управление в БСП", изтъква тя.

Те се гледат в огледалото и казват - това е Корнелия, но това, което правят го приписват на другия, категорична е Нинова. Партията се е разцепила отгоре до долу, според нея и това е най-тежката последица от изключването ѝ.

"Вие представяте ли си да бъда депутат в тази компания на предатели и да трябва да вдигна ръка за правителство с Бойко Борисов, след като целият си политически път посветих на борба с паралелната държава?", пита Нинова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:06 | 15.09.24 г.
fallback
Още от Политика виж още