fallback

Борисов: Позиционирал съм се за първа политическа сила, ДПС никога не са ме подкрепяли

ГЕРБ иска да управлява, а задачата на партията е да има стабилност и спокойствие, каза лидерът ѝ

13:32 | 08.09.24 г. 1

Това, в което е прав президентът, е че всички трябва да се позиционират. Аз съм се позиционирал за първа политическа сила, това е моята битка, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив. 

От трибуната на парламента отказах подкрепата на ДПС, аз съм се позиционирал и никога ДПС не са ме подкрепяли за нещо, нито за президентски, нито за парламентарни избори, нито в парламента, посочи още Борисов. Той каза, че не може да отрече, че заедно с ДПС са направили най-сложните решения, когато всичките се криели от тях.

Който иска да се позиционира около първия е добре дошъл, посочи Борисов. По думите му отсега трябва да се позиционира направата на правителство. Той заяви, че иска ГЕРБ да управлява, а задачата на партията е да има стабилност, спокойствие, за да се напълни бюджетът. Нашето верую са ниски данъци, спокоен бизнес, работа на бизнеса, каза лидерът на ГЕРБ.

Всеки да се стегне, да си изкара добър резултат, да се вдигне избирателната активност, за да можем да направим правителство, посочи Борисов. По думите му историята показва, че ГЕРБ може да работи с патриотични формации и с реформаторски блок, с които е била в коалиция. Всичко останало е работа на партийните лидери как ще си проведат кампания, каза Борисов и допълни, че ако отсега се изключат няколко партии, няма смисъл от избори. Имаме ГЕРБ, който е готов да управлява, с много добри кметове, експерти, каза още лидерът на партията.

Бойко Борисов и зам.-кметът по „Образование, бизнес развитие и европейски политики” на Пловдив Владимир Темелков, съобщиха в Пловдив, че футболният Марица (Пловдив) има осигурен бюджет от 300 хиляди лева за 2025 година. Те посетиха строящите се нови игрища до Езикова гимназия "Пловдив", които ще бъдат предоставени за използване на детско-юношеската школа на "жълто-сините". На срещата присъстваха кметът на Пловдив Костадин Димитров, председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, легендата на българския футбол Христо Стоичков и олимпийският вицешампион в спортната гимнастика от Игрите в Атина 2004 година Йордан Йовчев.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:32 | 08.09.24 г.
fallback
Още от Политика виж още