fallback

Доналд Тръмп и Камала Харис ще участват в дебат на 4 септември

На събитието ще има публика на живо

10:09 | 03.08.24 г.
Автор - снимка
Създател

Републиканецът Доналд Тръмп каза, че се е разбрал с Fox News да участва в дебат с вицепрезидента Камала Харис на 4 септември в Пенсилвания пред публика на живо, пише Bloomberg.

„Тази дата е удобна и подходяща, тъй като е точно преди“ началото на предсрочното гласуване на президентските избори на 6 септември, посочва Тръмп в публикация в Truth Social.

Харис настоява Тръмп да се включи в дебата, воден от ABC News на 10 септември, който той планира с президента Джо Байдън. Тръмп обаче каза, че дебатът в ABC „е отменен, отчасти защото Байдън вече няма да участва“, гласи публикацията.

Той също така посочва, че участва в съдебен процес срещу мрежата на ABC и Джордж Стефанопулос и „по този начин се създава конфликт на интереси“.

В първия дебат на Тръмп с Байдън държавният глава се представи катастрофално, което в крайна сметка го накара да прекрати кандидатурата си за преизбиране и да подкрепи Харис. В този дебат нямаше публика на живо.

Тръмп и кампанията му преди това отказаха да се ангажират с дебат с Харис, като посочиха, че тези планове не могат да бъдат формализирани, докато демократите не изберат официално заместник на Байдън.

Националният комитет на Демократическата партия проведе виртуално гласуване в петък и каза на репортери, че Харис си е осигурила гласовете на достатъчно делегати, за да спечели номинацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:09 | 03.08.24 г.
fallback
Още от Политика виж още