fallback

Лавров: Москва няма да капитулира

Всички цели на специалната военна операция ще бъдат постигнати, коментира руският външен министър, цитиран от държавните медии на страната

15:10 | 27.07.24 г. 1
Автор - снимка
Създател

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, че Москва няма да капитулира и че "всички цели на специалната военна операция ще бъдат постигнати", съобщават руските държавни медии.

Дипломатът казва, че западните страни пренебрегват руската позиция.

"Президентът Путин (президентът на Русия Владимир Путин - б.ред.) многократно заявява, че Зеленски (президентът на Украйна Володимир Зеленски - б.ред.), с неговия указ, подписан преди две години, забрани на себе си и на всички официални лица да водят преговори с Русия. Нищо не се случва, всички се правят на глухи за всичко и продължават да ни звънят, за да покажем градивен подход. Всъщност това сякаш означава капитулация в техните разбирания. Е, няма да се случи, всички цели на специалната военна операция ще бъдат постигнати, в това няма съмнение", заяви Лавров.

Той посочи, че не слуша "какво говорят Зеленски и министърът на външните работи (на Украйна - б.ред.) Дмитро Кулеба, тъй като те многократно са казвали, че са готови за преговори, а след това внезапно са променили мнението си."

"Кулеба не го говори това за първи път, а понякога казва напълно противоположни неща. Наскоро настояваха за преговори. Зеленски спомена готовността си в крайна сметка да седне на масата за преговори с руски официални лица. Честно казано, не ги слушам", посочи руският външен министър.

Лавров твърди, че сега се представят редица идеи за разрешаване на конфликта в Украйна, защото "Западът започва да осъзнава, че е невъзможно да победи Москва."

"Не мисля, че трябва да коментирам многобройните идеи, които сега се излагат в условия, когато Западът осъзнава, че е безсмислено да разчита на поражението на Русия и когато Западът все повече разбира, че Зеленски и неговият режим са безполезни", каза още Лавров.

Министърът добави, че "позицията на Китай за Украйна остава непроменена" след визитата на Кулеба в Пекин. 

(БГНЕС)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:11 | 27.07.24 г.
fallback
Още от Политика виж още