fallback

Главният архитект на София Здравко Здравков е подал оставка

В понеделник ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността главен архитект и започва подготовката на конкурс за позицията

19:16 | 26.07.24 г. 2

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков е подал оставка, която е приета днес от кмета Васил Терзиев. Това съобщи самият Терзиев във Facebook.

Той изразява благодарност към Здравков за времето, което е посветил на София.

В понеделник ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността главен архитект. Заедно с това започва подготовката на конкурс за позицията, посочва още Терзиев.

"Надявам се, че тази позиция ще предизвика и вдъхнови много професионалисти и визионери и ще бъде избран най-добрият бъдещ главен архитект на София. Ще се обърнем проактивно към всички професионални общности за предложения, за да намерим най-подходящата кандидатура", пише още Терзиев.

Здравко Здравков става главен архитект на Столична община през 2016 г.

Междувременно Административният съд София-град е потвърдил решението на Общинска избирателна комисия – Столична, с което Васил Терзиев е обявен за избран за кмет на общината, става ясно от съобщение на сайта на съда. Решението подлежи на касационно обжалване пред Върховен административен съд в 7-дневен срок от обявяването му.

Резултатите от изборите бяха оспорени от Ваня Григорова заради съмнения в преброяването на гласовете. Тя остана втора с по-малко от 5 хил. гласа разлика. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:50 | 26.07.24 г.
fallback
Още от Политика виж още