fallback

Олаф Шолц: Много е вероятно Камала Харис да спечели изборите

Шолц беше необичайно директен в подкрепата си за американския президент Джо Байдън, преди той да се откаже от надпреварата лаф шолц

15:30 | 24.07.24 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Германският канцлер Олаф Шолц вярва, че е „много вероятно“ американската вицепрезидентка Камала Харис да победи в президентските избори по-късно тази година, намеквайки за подкрепата си за нея, предаде БТА, позовавайки се Ройтерс.

Шолц беше необичайно директен в подкрепата си за американския президент Джо Байдън, преди той да се откаже от надпреварата за преизбиране миналия уикенд. Сега той потвърди одобрението си за Харис като кандидат на Демократическата партия, която ще се изправи срещу Доналд Тръмп на изборите през ноември.

„Предизборната кампания в САЩ със сигурност ще бъде вълнуваща, сега с леко обновен състав и ново съзвездие“, каза Шолц по време на ежегодната си лятна пресконференция. „Мисля, че е много възможно Камала Харис да спечели изборите, но американските гласоподаватели ще решат това“, добави той.

Германският канцлер уточни, че се е срещал няколко пъти с американската вицепрезидентка и я намира за „компетентен и опитен политик".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:30 | 24.07.24 г.
fallback
Още от Политика виж още