fallback

През юни кампанията на Байдън е набрала повече средства от Доналд Тръмп

През миналия месец двамата бяха на дебат, за който анализаторите казват, че печеливш е Тръмп

14:09 | 21.07.24 г.
Автор - снимка
Създател

През юни средствата, които президента Джо Байдън е събрал в подкрепа на кандидатурата си за президент на САЩ, са повече от тези на опонента му Доналд Тръмп, пише Ройтерс. По данни подадени във федералната изборна комисия демократът е събрал 64 млн. долара от поддръжници, изхарчил е 59 млн. долара и има в резерв в банкови сметки още 95 млн. долара.

Доналд Тръмп от своя страна е съобщил за събрани 21 млн. долара и похарчени едва 10 млн. долара, като по сметки остават 128 млн. долара от даренията на привържениците му.

В дните от 27 юни до края на месеца, тоест след дебатите с Тръмп, Байдън е набрал 5 млн. долара. Според оценки действащият президент се е представил по-лошо, липсвала е енергичност при отблъскването на атаките на Тръмп, за който пък се коментира, че направил и редица неверни заявления, пише Ройтерс.

През този месец Байдън обаче е съветван от своите съпратийци да се оттегли от кампанията, след като социологически проучвания показват преднина за кандидата на републиканците.

Доналд Тръмп вече си спечели номинация от своята партия и в момента е официален кандидат за президент на САЩ. Демократите още не са издигнали своия претендент. По правилата това трябва да е Джо Байдън, който с лекота спечели вътрешните избори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:09 | 21.07.24 г.
fallback
Още от Политика виж още