fallback

Президентът Първанов за случващото се в ДПС – тази неделя в „Опорни хора“

„Доган е стратег, а Пеевски се слави с това, че е тактик“, коментира Първанов в студиото на Bulgaria ON AIR

18:24 | 12.07.24 г.

Какво се случва в ДПС, имало ли е индикации през годините за подобен срив между отделните фракции на партията и какво следва сега – отговори на тези и още въпроси ще даде президентът Георги Първанов, който ще бъде специален гост в предаването „Опорни хора“ на 14 юли от 19:30 часа по Bulgaria ON AIR.

В студиото пред Ганиела Ангелова президентът Първанов ще коментира експертно ситуацията в ДПС. „Това е сериозно явление, защото от едната страна имаме един стратег в лицето на Ахмед Доган и това едва ли някой би могъл да го отрече. От друга страна имаме един вероятно добър тактик. Аз не познавам г-н Пеевски, но той се слави с това. Надявам се да се измъкнат от това положение с леки поражения, защото в крайна сметка ДПС е един от стълбовете на българската демокрация, колкото и аз да съм ги критикувал – разбира се преди 20 и повече години, защото тогава бяха различни. Добре е да ги има”, казва Първанов.

Той допълва още, че цялата ситуация е изненада за него.

„Това за ДПС е голяма изненада и за мен, доколкото ги познавам през годините. Имало е, разбира се, изгонване на някого или леко отцепление, но чак такова разделяне не се е случвало. Като цяло обаче това е една тенденция в парламентарната политика. Парламентарните формации наистина стават фракции в същинския смисъл на думата. Това е, защото няма консолидация на идейна основа. Виждаме някакви нови случайни партии, които се разпадат на 17-ия ден. Политологията не може да го обясни във всеки случай“, заключи още президентът Първанов.

Какво още коментира той  - не пропускайте „Опорни хора“ с Ганиела Ангелова на 14 юли от 19:30 часа по Bulgaria ON AIR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:24 | 12.07.24 г.
fallback
Още от Политика виж още