fallback

Независимият Кенеди-младши очаква присъдата на Тръмп да помогне за преизбирането му

Кандидатът за президент заяви, че не е фен на Тръмп, но подкрепя позицията му за криптовалутите

09:59 | 01.06.24 г.
Автор - снимка
Създател

Робърт Ф. Кенеди-младши, независимият кандидат за президент на САЩ, заяви, че присъдата на неговия опонент Доналд Тръмп може да се окаже добра новина за шансовете за преизбиране на милиардера.

„Вярвам, че ще се окаже от полза на президента Тръмп сред голяма част от американската общественост“, коментира Кенеди в рамките на криптоконференцията Consensus 2024, цитиран от CoinDesk.

Кенеди, който прекъсна традиционната връзка на семейството си с Демократическата партия, се кандидатира за Белия дом, като ще се изправи срещу настоящия държавен глава Джо Байдън и по всяка вероятност срещу Тръмп като избор на републиканците. По думите му, ако той отпадне от надпреварата, повече от половината му поддръжници ще подкрепят Тръмп.

„Не съм фен на Тръмп“, призна самият Кенеди. „Разделението в нашата държава се дължи до голяма степен на него и Байдън и това не е добре за страната“, коментира още той.

По време на конференцията Кенеди-младши също така се изказа положително по отношение на криптовалутите. „Свободата на трансакции е абсолютно също толкова важна, колкото свободата на изразяване“, заяви той.

Криптовалутите през последните седмици се превърнаха в една от често засяганите теми в кампаниите на кандидатите. Тръмп промени позицията си от някогашния си скептицизъм към открита подкрепа. В същото време една трета от демократите в Камарата на представителите застанаха на страната на републиканците и приеха проектозакон за криптовалутите. В същото време Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ направи голяма стъпка към одобрението на спот етер борсово търгувани фондове – нещо, което изглеждаше малко вероятно само преди няколко седмици.

Преди да излезе на сцената на форума, в кулоарите Кенеди заяви пред репортери, че е доволен от позицията на Тръмп по отношение на криптовалутите. „Ангажиментът към криптовалутите е ангажимент за свобода и прозрачност“, посочи той. „Ще се погрижа, че криптовалутите са регулирани по начин, който защитава потребителя от измамни схеми“, обеща още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:57 | 01.06.24 г.
fallback
Още от Политика виж още