fallback

Васил Терзиев положи клетва като кмет на София

Той ще е начело на Столичната община през следващите четири години

12:01 | 13.11.23 г. 4

Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев положи клетва пред Столичния общински съвет на първото заседание на съвета в мандат 2023-2027 година.

Заседанието беше открито от областния управител на София Вяра Тодева, която приветства избраните общински съветници и кметове с пожелание за успешен мандат и превръщането на София в модерна европейска столица. "Убедена съм, че за успеха на вашата работа основополагащи ще бъдат принципите на прозрачност, откритост и диалогичност", заяви тя, цитирана от БТА.

Полина Витанова, председател на Общинската избирателна комисия, поздрави новоизбраните общински съветници и кметове.

Витанова обяви за избрани кмета на Столичната община, кметовете на райони и тези на кметства. Тя припомни формациите, които имат представители в Столичния общински съвет. Това са ВМРО-БНД с един общински съветник, "Има такъв народ" – трима, "Възраждане" – осем, ГЕРБ-СДС – 14, ПП-ДБ – 23, "БСП за България"– 9, КОД – 3. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group

Районните кметове и общински съветници положиха клетва, че ще спазват Конституцията и законите на страната, и получиха своите удостоверения за избор.

Загубилият на балотажа на местните избори в столицата кандидат - Ваня Григорова, обжалва резултатите от местния вот.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group

В петък Административният съд на София отхвърли искането на Ваня Григорова за спиране на решението за определяне на кмет на столицата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:03 | 13.11.23 г.
fallback
Още от Политика виж още