fallback

В Полша влезе в сила забраната за влизане на регистрирани в Русия леки коли

Съгласно решението на ЕС моторните превозни средства, регистрирани в Руската федерация, вече нямат право да влизат на територията на 27-членния блок

14:36 | 17.09.23 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Полша от днес започна да прилага забраната на Европейския съюз за влизане в страната на всички регистрирани в Русия леки автомобили - последната от поредицата санкции срещу Русия като наказание за войната ѝ срещу Украйна, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Съгласно решението на ЕС моторните превозни средства, регистрирани в Руската федерация, вече нямат право да влизат на територията на 27-членния блок. 

"Автомобил, регистриран в Русия, няма право да влиза в Полша", заяви полският министър на вътрешните работи Мариуш Камински вчера, обявявайки забраната, която влезе в сила часове по-късно в полунощ.

"Това е още един елемент от санкциите, наложени на Русия и нейните граждани във връзка с бруталната война в Украйна, поради факта, че руската държава днес представлява заплаха за международната сигурност", каза Камински.

Този ход идва само няколко дни, след като близките балтийски държави Литва, Латвия и Естония забраниха на автомобилите с руски регистрационни номера да влизат на тяхна територия - съвместен ход в съответствие с неотдавнашното тълкуване на санкциите на ЕС срещу Москва.

Полша и балтийските държави са сред най-яростните европейски критици на Русия и президента Владимир Путин, посочва АП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:36 | 17.09.23 г.
fallback
Още от Политика виж още