fallback

Ваня Григорова се кандидатира за кмет на София

Икономическият съветник на КТ "Подкрепа" е обща номинация на БСП и "Левицата"

12:22 | 25.08.23 г. 1
Автор - снимка
Създател

БСП и "Левицата" обявиха общ кандидат за кмет на София. Това е икономическият съветник на КТ "Подкрепа" Ваня Григорова.

„Приемам номинацията за кмет на София, разговорите за която се провеждат от няколко месеца“, обяви Ваня Григорова на пресконференция с участието на коалиция „Левицата“ и БСП-София.

"Имаме обща цел – целта е първо да има представителство на обикновените хора в институциите и в управлението", посочи тя. "Към момента милионерите са тези, които могат да си купуват закони и благоволението на управляващите, а обикновените хора често се чувстват нечути", отбеляза Григорова.

"Факт е, че от 33 години София се управлява от десни партии. Непрекъснато си говорим за ремонт на ремонта, че не достигат средства за леви политики, това трябва да спре”, каза още Григорова, цитирана от БГНЕС.

Тя заяви, че е време да се преразгледат концесиите и да се премине към защита на трудещите се хора. “Познавам проблемите на общината, които се отразяват най-сериозно на труда на хората”, подчерта кандидатът за кмет на "Левицата" и БСП - София. И определи като приоритет преглед на общинските услуги, които към момента са отдадени за управление на частни структури.

“Концесията на водата в София е на дневен ред. Незнайно защо решение още не е взето. Сметопочистването да се върне в общински ръце, недостигът на места в детските градини и яслите са приоритети. Вече имахме разговори с хора, които работят в ясли, те имат много добри предложения, които могат да се реализират в следващите година - две, за да се реши проблемът с недостига”, подчерта Григорова.

Тя допълни и че финансови средства трябва да бъдат разпределени не само в центъра, а поравно на територията на цяла София.

Иван Таков от БСП подчерта, че това е тежка битка срещу статуквото, срещу “сглобката”. "Събрали сме се, за да променим София, така че да работи в полза на гражданите, а не единствено в полза на бизнеса”, каза Таков. Той поясни, че 10 организации са заявили подкрепа към кандидатурата на Ваня Григорова за кмет на София.

Костадин Паскалев, председател на “Левицата”, изрази надежда, че Ваня Григорова ще работи за проблемите на София. “Ще работим в общ екип за решаването на тези проблеми. Смятаме, че единният ляв блок е този, който може да предложи решения, които да върнат достойния облик на София”, каза Костадин Паскалев.

Григорова посочи, че мотото на коалицията, която трябва да се формира, е „София за всички“.

На пресконференцията бе представен „Манифест за един демократичен град“, подписан от Ваня Григорова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:22 | 25.08.23 г.
fallback
Още от Политика виж още