fallback

Лена Бориславова: Заради Румен Радев сглобихме кабинет с най-големия ни опонент

Представителката на ПП-ДБ подчерта рисковете около управлението на служебното правителство, назначено от държавния глава

16:30 | 19.08.23 г. 8
Автор - снимка
Създател

Заради президента Румен Радев „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ (ПП-ДБ) сглобиха редовен кабинет с техния най-голям опонент. Това написа в профила си във Facebook Лена Бориславова от ПП-ДБ.

„Ако не съществуваше рискът от поредни безрезултатни избори и Румен Радев да продължи да управлява страната като я отдалечава и излага в Европа, като сключва тайно договори с "Боташ" за руски газ, като плаши народа с войни и студени зими, като контролира службите и назначения от него главен секретар на МВР; рискът да сме без бюджет (защото Радев отказа да го внесе през февруари), да не приемем законите по ПВУ (които служебните кабинети не написаха) и да загубим милиони европейско финансиране, може би нямаше да се стигне до тежкото решение да трябва да сглобяваме редовен кабинет с най-големия ни опонент", изтъква Бориславова.

Пост на Лена Бориславова в своя профил във Facebook. Изтончик: Facebook

Investor.bg припомня, че в петък премиерът Николай Денков обяви, че главният секретар на МВР, Главен комисар Петър Тодоров, ще бъде сменен. След съвещание с ръководството на вътрешното министерство и с ръководителите на специалните служби той коментира, че в момента тежките криминални престъпления не представляват заплаха за националната сигурност. Денков поиска от вътрешния министър Калин Стоянов да подготви доклад с искане за смяна на главния секретар на МВР.

"Тези проблеми са свързани с отговорността на Главния секретар в Министерството на вътрешните работи. На практика министърът не работи с него, защото няма доверие и смята, че има проблеми по отношение на организацията, които са се случвали преди да встъпи в длъжност този екип на министерството".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:19 | 19.08.23 г.
fallback
Още от Политика виж още