fallback

Володимир Зеленски пристига на посещение в България*

От МС обаче съобщиха, че на този етап не могат да потвърдят информацията

18:23 | 04.07.23 г. 12
Автор - снимка
Създател

Украинският президент Володимир Зеленски пристига на посещение в България тази седмица. Това съобщава Българската национална телевизия, позовавайки се на свои източници.

Все още не са известни повече подробности около програмата на държавния глава у нас.

По-късно от Министерския съвет разпространиха до медиите, че не може да бъде потвърдено разпространената информация за посещение на украинския президент.

Националната телевизия припомня, че през април миналата година тогавашният премиер Кирил Петков посети Украйна и се срещна със Зеленски.

Преди дни министърът на отбраната Тодор Тагарев заяви, че изпращането на военната помощ за Украйна ще започне скоро. Той не можа да каже кога първите пратки ще бъдат на украинска територия, но посочи, че Киев ще получи най-необходимото към този момент.

По-рано днес Комисията по външна политика в Народното събрание прие проектодекларацията, внесена от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и ИТН, с която страната ни подкрепя приемането на Украйна в НАТО, когато мирът настъпи на украинска територия.

В по-ранното си изказване Тагарев коментира, че има много широко разбиране, че трябва да има процес на задълбочена, ускорена подготовка за членството на Украйна в НАТО.

*Актуализирано с позицията на МС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:53 | 04.07.23 г.
fallback
Още от Политика виж още