fallback

На първото заседание на МС: Денков разпореди проверки на разходите по министерства

Забавени процедури рискуват да доведат до загуба на финансиране, предупреди премиерът

15:58 | 07.06.23 г.

Всеки министър от кабинета „Денков-Габриел“ ще трябва да провери големите разходи в министерствата, направени през последните седмици и месеци и да установи дали има забавени процедури. Това разпореди на министрите в новия кабинет премиерът Николай Денков на първото заседание на Министерски съвет, проведено днес, ден след като правителството беше редовно излъчено.

Денков се позова на медийни публикации "за раздадени милиарди левове, без да е ясно дали са насочени целесъобразно, ефективно и ефикасно", както и за забавени процедури по министерства, които рискуват да доведат до загуба на финансиране. „Не знам дали тази информация е вярна, трябва да се провери“, призова той.

"Всяко забавяне в последната година на програмния период може да коства много скъпо на бюджета и на държавата", отбеляза той, обръщайки се към министрите си.

Като непосредствени задачи пред новия Министерски съвет Денков открои подготовката на бюджета и довършването на подготовката на управленската програма.

Той призова всички министри да съдействат на Министерство на финансите, за да успеят с бюджета навреме. Също така да работят по окомплектоването на кабинетите си предвид освобождаването на заместник-министрите в последния ден на служебното правителство.

Завършването на управленската програма Денков определи като "нашия план, график, Библия".

Той призова министрите да действат решително и експедитивно. „Никой няма да ни даде сто дни и в същото време не трябва да е за сметка на качеството“, каза Денков и пожела успех на правителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:58 | 07.06.23 г.
fallback
Още от Политика виж още