fallback

Владимир Путин: Съществуването на руския народ е под заплаха при разпад на Русия

Западът има за цел да ликвидира Руската федерация, смята руският президент

13:18 | 26.02.23 г. 15
Автор - снимка
Създател

При разпад на Руската федерация съществуването на много народи в нея, включително и руската нация, смята президентът на страната Владимир Путин. В интервю за "Россия - 1" той предупреди, че при разпад на страната ще има "московци", "уралци" и т.н. народи, пише ТАСС.

В Русия наративът е, че Западът желае унищожението на Русия, затова и Москва нападна Украйна - в опит да се защити от западните атаки. Според Путин тези планове са "написани на хартия", но досега Москва не е искала да говори за това, за да запази партньорството си със Запада.

Западът може да приеме Русия в "семейството на цивилизованите народи" само на части, смята още руският президент.

Владимир Путин коментира още в интервюто си, че светът трябва да бъде променен и новият ред да не бъде изграден в интерес на една държава, визирайки САЩ. Той е категоричен, че Москва се бори за "многополюсен свят, за уважение към всеки и спазване на интересите на всеки".

Руският държавен глава смята, че доставяйки оръжие за Украйна, НАТО става "съучастник" на Киев и страна в конфликта, защото украинците не плащат за доставките на оръжието.

"Те доставят на Украйна оръжия за десетки милиарди долари. И това е участие в известен смисъл. Защо? Защото това не е просто военно-техническо сътрудничество, те не получават пари за това", обясни Путин.

Руската федерация трябва да вземе предвид ядрения арсенал на всички членове на НАТО, не само на САЩ, тъй като Алиансът опитва стратегическото поражение на страната, каза руският президент. Това означава, че Москва ще се съобрази с арсенала на Франция и Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:04 | 26.02.23 г.
fallback
Още от Политика виж още