fallback

Гълъб Донев: Готови са законопроектите по Плана за възстановяване

Внасянето в парламента на вече приетите законопроекти зависи от избора на председател на 48-ото Народно събрание

12:09 | 20.10.22 г.

Основен приоритет на служебното правителство е подготовката на проектозаконите, които са свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Подготвили сме почти целия пакет със законопроекти, свързани с второто плащане. Днес предстои да разгледаме още два законопроекта, заяви в началото на днешното заседание на Министерския съвет премиерът Гълъб Донев.

Във връзка с второто плащане по плана днес предстои кабинетът да разгледа още два проекта – Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за правната помощ и Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за биологичното разнообразие, уточни служебният премиер. 

Внасянето в парламента на вече приетите законопроекти зависи от избора на председател на 48-ото Народно събрание, припомни Донев.

„Българските граждани очакват да видят конкретни действия в Народното събрание по финализиране на работата по законопроектите, свързани с втория транш от парите от Европейската комисия по Плана за възстановяване и устойчивост“, заяви премиерът, цитиран от БТА.

Навременното започване на бюджетната процедура и разумното отношение на народните представители към парите на държавата е от първостепенна важност, каза още служебният премиер. 

Министърът на финансите Росица Велкова и нейният екип имат готовност да запознаят детайлно народните представители с различните сценарии, по които работим, каза Донев.

Той припомни, че изслушването на финансовия министър би било възможно едва след като бъде избран председател на 48-ото Народно събрание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:09 | 20.10.22 г.
fallback
Още от Политика виж още