fallback

Русия удари Киев с дронове камикадзе

Дроновете са повредили няколко къщи, а в нежилищна сграда е избухнал пожар

09:21 | 17.10.22 г.
Автор - снимка
Създател

Централен Киев бе разтърсен от експлозии рано в понеделник, след като Русия е използвала безпилотни самолети камикадзе, за да атакува украинската столица, предава Bloomberg, позовавайки се на началника на щаба на украинския президент Андрий Ермак.

Дроновете са повредили няколко къщи, а в нежилищна сграда е избухнал пожар, съобщи кметът на Киев Виталий Кличко. 

„Руснаците си мислят, че това ще им помогне, но подобни действия приличат на агония", заяви Ермак в канала си в Telegram. Въздушните сирени са задействани не само в Киев, но и в още шест региона. 

Днешната атака срещу Киев е вторият удар за една седмица, след като точно преди седмица Русия обстрелва Украйна с ракети в най-мащабната атака, откакто започна инвазията през февруари. При обстрела, който беше извършен едновременно в няколко големи града в цялата страна, тогава загинаха 19 и бяха ранени над 100 души.

За бомбардировка днес се съобщава и в Днепропетровск, в централна Украйна. Там губернаторът на региона Валентин Резниченко съобщава за голям пожар в енергийно съоръжение след попадение на ракета през нощта. В ежедневното си обръщение към нацията късно в неделя президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи за интензивни боеве през уикенда в Бахмут и Соледар в източната част на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:21 | 17.10.22 г.
fallback
Още от Политика виж още