fallback

Служебният кабинет одобри допълнителни средства за общините за провеждането на изборите

План-сметката се увеличава с 15,2 млн. лв. след приетото решение

17:10 | 26.08.22 г.

Служебният кабинет прие промени в одобрената от него план-сметка за разходите по подготовката и провеждането на извънредните парламентарни избори, насрочени за 2 октомври.

Така одобрените трансфери по бюджетите на общините в размер на 15,2 млн. лв. за възнаграждения, включително осигурителни вноски, на секционните избирателни комисии се увеличават с 460,4 хил. лв.

Предложено е и разпределение по бюджетите на общините на допълнителните трансфери за организационно-техническа подготовка на изборите в частта за възнаграждения, включително осигурителни вноски, за 99 980 членове в 12 596 секционни избирателни комисии по прогнозна информация, предоставена от кметовете на общини и решението на Централната избирателна комисия за определяне на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии.

Необходимите допълнителни средства се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите или трансферите по централния бюджет за 2022 г.

С промяната се гарантира обективно разпределение на средствата за финансиране на възнагражденията, включително осигурителни вноски, на членовете на секционните избирателни комисии по бюджетите на общините за 2022 г. и безпрепятствено провеждане на изборите за народни представители на 2 октомври, посочват от пресслужбата на правителството.

Одобрените вече от служебното правителство разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 2 октомври са в размер на 70,5 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:59 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Политика виж още