fallback

Веселин Григоров: За Русия последиците от войната ще са трагични

Червената лампичка на Запада светна след анексирането на Крим, но реакцията бе комична, отчита писателят, бизнесмен и икономист

18:02 | 02.05.22 г. 26

Руската фондация „Страна на чудесата“, превърнала се във фирма за хазарт, е и името на романа „Страна на чудесата”. Според съавтора на книгата, бизнесмен и икономист Веселин Григоров това заглавие не е далеч от аналогията с държавата, в която се случват тези събития. За Русия войната няма да приключи с края на конфликта в Украйна и последствията ще бъдат далеч по-трагични, каза още той в предаването „В развитие” на Bloomberg TV Bulgaria.

В книгата авторите показват как се наливат основите на един тип икономика и политическа система – този, който се характеризира със симбиозата между днешното ръководство на Русия и създадените групировки там. Според госта това всъщност е процес, който тече от края на 80-те години и намира свое приложение през 90-те.

„Апогеят на това сливане и симбиоза настъпва, след като Владимир Путин бива избран и оттам насетне следва един пълзящ процес, който постепенно доведе Русия до пълна мутация. До положението, в което се намира страната днес, но, за съжаление, и до положението, в което постави Европа и света днес”.

Според Григоров това става постепенно, поетапно, пълзящо, най-вероятно целенасочено. „Владимир Путин и хората му бяха едва ли не герои на западния свят и западните медии. Най-силно червената лампичка на Запада светна след анексирането на Крим. За съжаление, последващата реакция беше отчайваща, да не кажа комична“, посочи гостът. Целия разговор вижте в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:03 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Политика виж още